Skip to main content

Tine Persson er Erhvervspsykoterapeut og arbejder særligt med disse 6 områder i virksomhederne. 

09 oktober, 2024

Erhvervspsykoterapeut, MPF/DPFO og partner i Pape & Co, Tine Persson giver her hendes anbefalinger til virksomheder, der ønsker at have intern eller ekstern viden om samarbejde, trivsel, ledelse og menneskelig udvikling. 

Erhvervspsykoterapeuter er en oplagt faggruppe at bruge i virksomheder

Min faggruppe har specialiseret sig i at håndtere psykiske og følelsesmæssige udfordringer, der opstår i arbejdsmiljøet, og kan hjælpe både ledelsen og medarbejdere med at forbedre trivsel og arbejdskultur. 

6 særlige fordele og ansvarsområder, jeg som erhvervspsykoterapeut bidrager med hos vores kunder i Pape & Co. 

1. Stresshåndtering og forebyggelse af udbrændthed

Reduktion af stressniveauer: Jeg understøtter medarbejdere med at identificere stressfaktorer og lærer dem metoder til at håndtere stress mere effektivt, både individuelt og på organisationsniveau.

Forebyggelse af udbrændthed: Ved at tilbyde regelmæssige samtaler og værktøjer til at genkende tidlige tegn på udbrændthed, kan jeg sikre, at medarbejdere holder sig mentalt sunde og produktive.

Vi afvikler også løbende kurser internt hos vores kunder der oftest er rådgivnings- og konsulentvirksomheder, som advokater, Corporate finance og M & A virksomheder. 

2. Konflikthåndtering og forbedring af arbejdskultur

Mediering og konfliktløsning: Konflikter på arbejdspladsen kan være skadelige for teamets samarbejde. Som psykoterapeut fungerer jeg som en neutral tredjepart, der faciliterer åbne samtaler og hjælper med at løse konflikter på en respektfuld måde.

Opbygning af en sund kommunikationskultur: Jeg introducerer effektive kommunikationsstrategier, herunder uformel feedbackkultur, der fremmer åbenhed, forståelse og respekt mellem kolleger og ledere, hvilket forbedrer den generelle arbejdskultur.

3. Mental sundhed og trivsel

Individuel støtte: Vi tilbyder sammen med virksomhederne individuelle samtaler og hjælper medarbejdere med at tackle personlige udfordringer, der kan påvirke deres arbejdsliv, såsom angst, depression eller livskriser.

Fremme af arbejdsglæde og ydeevne: Jeg assisterer med at implementere interne programmer, der understøtter mental trivsel og hjælper medarbejdere med at finde balance mellem arbejde og privatliv. Det påvirker samtidig ydeevnen og øger effektiviteten. 

4. Lederudvikling og coaching

Støtte til ledere: En erhvervspsykoterapeut kan coache ledergruppen i at opøve det empatiske, nysgerrige og åbenhed for forskellighed. Det gør at lederen forstår deres medarbejderes mentale og emotionelle behov og adfærd. 

Forbedring af ledelseskompetencer: Lederne kan lære at identificere og håndtere psykologiske udfordringer i teamet, hvilket gør dem bedre i stand til at skabe et støttende og produktivt arbejdsmiljø.

5. Øget produktivitet og medarbejdertilfredshed

Reduktion af sygefravær: Ved at fremme mental sundhed kan jeg bidrager til at reducere stressrelateret sygefravær, hvilket igen fører til en mere stabil og effektiv arbejdsstyrke.

Højere medarbejderfastholdelse: Når medarbejdere føler sig støttet på det mentale plan, er de mere tilbøjelige til at forblive i virksomheden og præstere deres bedste.

6. Implementering af langsigtede trivselstrategier

Udvikling af trivselspolitikker: Jeg samarbejder med HR med at udvikle langsigtede strategier og politikker, der fremmer en kultur for mental trivsel i virksomheden.

Workshops: Ved at facilitere workshops kan jeg udstyre medarbejdere og ledere med de nødvendige færdigheder til at håndtere mentale udfordringer, forbedre deres samarbejde og fremme et støttende arbejdsmiljø.

3 særlige fordele ved erhvervspsykoterapeuter

  1. For ledelsen: Ledere får værktøjer til at håndtere deres teams mere effektivt, forstå psykologiske dynamikker og støtte deres medarbejdere i vanskelige perioder.
  2. For medarbejderne: Medarbejdere får et trygt ståsted til at drøfte deres personlige og arbejdsmæssige udfordringer, hvilket fører til bedre trivsel og større engagement på arbejdet.
  3. For virksomheden: Ved at implementere erhvervspsykoterapeutiske metoder kan virksomheder fremme en kultur af åbenhed og psykologisk sikkerhed, hvilket resulterer i større effektivitet og lavere medarbejderomsætning.

Det er en langsigtet åbenlys investering at tilknytte mig som erhvervspsykoterapeut

En erhvervspsykoterapeut i virksomheden er en langsigtet investering i både medarbejdernes trivsel og virksomhedens succes. 

Gennem målrettet støtte til både ledelse og medarbejdere skaber terapeuten en kultur, der styrker mental sundhed, øger produktiviteten og reducerer konflikter. 

Dette gør det muligt for virksomheder at tiltrække og fastholde talentfulde medarbejdere i et konkurrencepræget erhvervsklima.

Læs mere om Tine Persson her.

Tine Persson er en af de første fra psykoterapeutforeningen, der gennemførte forskermodulet, der bygger ovenpå psykoterapeutuddannelsen.

Fik du løst hvordan du som leder kan lytte bedre i farver? Læs om det her.

Tag kontakt

Vi vender hurtigt og skarpt tilbage til dig.