Skip to main content
16 februar, 2023

2 øvelser og du bliver den ex-leder tidligere unge ansatte ringer til og fortæller hvordan det går med dem.

16 februar, 2023

2 øvelser og du bliver den ex-leder tidligere unge ansatte ringer til og fortæller hvordan det går med dem.

Der må være nogle unge talenter, der har smidt en opsigelse på dit lederbord, hvor du måtte finde en grimasse, der kunne passe fordi du ved, at moderne ledere siger ”tillykke med det nye job”, mens du indvendig måske forbander, at du skal sige farve til en god person og en åbenlyst talent?

Men holdt du kontakten til den medarbejder du måtte slippe og give videre til måske konkurrenten?

Holder du kontakten, selv om de har slået op med dig og jeres virksomhed? 

Det kan være dyrt at have et ”ude-af-øje-ude-af sind”-mindset med de talenter I må sige farvel til. 

Det er dyrt, fordi du måske skal lede efter andre gode talenter om 6-18 måneder igen. Og frem for at lede efter helt nye ukendte potentialer, så kunne det jo være smart at trække din liste frem med gode navne fra tidligere ansatte og toptalenter. 

Det er lidt kortsigtet at sige, at du ikke har interesse for dem, der forlader virksomheden og i stedet altid er på udkig efter nye ansatte.

Forestil dig at du som leder og jer som virksomhed er del af et fælles økosystem. 

Tænk hvis du som leder og som virksomhed er del af et større økosystem, hvor det meste hænger sammen og hvor mennesker kan vende tilbage over tid, ofte i en bedre udgave, end da de søgte videre til andre opgaver hos andre. 

Hvis vi ser det som et økosystem, så mister vi ikke noget for evigt, vi skal blot vente til det kommer tilbage eller vi hjælper hinanden til at finde det vi skal bruge af talent. 

En løbende systematisk dialog er god investering for talenttiltrækning.

Ledere og virksomheder skal ikke nødvendigvis tage det personligt, at unge talenter søger hurtigt videre efter 1-2-3 år, efter endt intern uddannelse eller efter endt udlandshold for jer. 

Det ligger i deres dna at have FOMO (fear of missing out) at være bange for, at græsset er grønnere på den anden side eller at deres venner får bedre og nye muligheder. 

FØRSTE ØVELSE for lederen, der har de lange talentinvesterings-briller på.

Allerførst skal du have et overblik og have lavet en liste over de talenter du virkelig har været ærgerlige over, at de søgte videre.

Hvad var de gode til personligt, fagligt og ledelsesmæssigt på det tidspunkt du sagde farvel til dem? Hvad kan du huske dem for, hvis du lukker øjnene?

Kopier deres LinkedIn profiler ind i din liste, da det pt. er det mest opdaterede sted at holde kontakten til dit netværk ved lige. 

Hos Pape & Co skriver og ringer vi til tidligere studenterhjælpere

Da vi har niche og målgruppefokus på studerende og unge ansatte, har vi altid været glade for at have studenterhjælpere i Pape & Co. 

Vi har for vane og forhåbentligt fordi de har været glade for at have arbejdet for os, at vi holder kontakten. Også lang tid efter de har søgt videre.

Jeg skriver cirka hvert halve år uopfordret på Messenger eller LinkedIn og spørger om de har det godt, om de er i gang med spændende nye ting og bare lige tjekker ind hos dem. 

Udbyttet er, at vi flere år efter de er stoppet hos os fortsat skriver og spørge om det gode råd, kigge forbi til en kop kaffe eller får et skulderklap, når de synes det er hårdt og langhåret at være jobsøgende.

ANDEN ØVELSE for ledere, der ønsker langsigtede gode relationer til tidligere ansatte. 

I dit system over ”virkelige gode medarbejdere”, opdaterer du løbende hvordan deres situation er og hvad de laver. Så har du overblik over deres nye kompetencer og evner.

Derud over kan en mail, et telefonkald, en julehilsen eller tilbud om en kop kaffe være din investering for at holde en relation varm. 

Du bliver top of mind af mennesker man husker positivt, lederen der så sine ansatte og du bliver en go-to-leader, når tid er igen. Enten af dem du har holdt forbindelse til eller nye ukendte talenter, der er blevet anbefalet at kontakte dig – af tidligere ansatte. 

Book eller hør mere om hvordan I tiltrækker de bedste unge talenter:

Ønsker I et oplæg om, hvordan I både tiltrækker unge talenter, motiverer dem til at blive og får at se igen, når de har været ude i verden og kysse andre frøer, så skriv til thomas@papeco.dk

Du kan læse mere om os

Fik du forresten også læst om min ægteskabelige MUS-samtale jeg afvikler hvert år med min kone?

Tag kontakt

Vi vender hurtigt og skarpt tilbage til dig.