Skip to main content

TALENTANALYSEN 2023 – Unge talenters ønske om ros, handler om 7 vigtige mentale faktorer.

07 juli, 2023

TALENTANALYSEN 2023 – Unge talenters ønske om ros, handler om 7 vigtige mentale faktorer.

”Vi fik sgu ikke al den ros og opmærksomhed, da jeg var juniorkonsulent”. Citat fra en 55-årig partner fra et attraktivt konsulenthus i Danmark. 

Årsagen til udbruddet kom fordi vi var inviteret til at give et oplæg om forståelsen af den unge generation af talenter. For mange af lederne og partnerne endte for ofte i undertrykte frustrationer i dagligdagen. 

Vores indlæg fra Pape & Co handlede om at oversætte, hvad vi ved de unge mener, når de ønsker løbende feedback, vejledning, udviklingssamtaler og ros i en travl hverdag. 

Vores talentanalyse viser

Vi har gennem kvalitative interviews med unge talenter fra advokat-, revision og andre rådgiverfag, haft fokus på betydningen af ønsket om mere ros fra nærmeste leder. 

Vi har oversat hvad de unge talenter egentlig siger, når de ønsker med og løbende ros.

Faktor 1: At jeg føler en berettigelse. 

De er så ambitiøse og føler sig skamfulde i hverdagen, hvis de ikke lever op til virksomhedens krav og egne forventninger. 

Faktor 2: At jeg føler en tryghed

Trygheden er vigtig for unge talenter, fordi de kommer fra en ”livslang” vurdering og test fra folkeskolen, gymnasier og uddannelser – uden stort set nogen form for feedback og evalueringer. 

Faktor 3: At føle en indre ro og balance. 

Ved de unge, at de er godt på vej, så er de samtidig også klar på at deltage i det lange seje træk, mange konsulenthuse har i hverdagen med mange timer på kontoret. 

Faktor 4: At få fokus på det vigtigste

Føler de sig på rette vej giver det, de unge talenter mentalt fokus på det vigtigste: Deres opgaver og deadlines og langt mindre på frygt for fejl og risikominimering. 

Faktor 5: At de laver færre fejl. 

Et utrygt talent aktiverer deres alarmcenter i hjernen, hvis de er utrygge. Det betyder, at basale programmer aktiveres og så handler det kun om at mindske fejl. En tryg hjerne laver færre fejl og er ikke bange for at påtage sig store opgaver. 

Faktor 6: At de kan tillære sig mere viden hurtigere. 

Et trygt talent kan mentalt kapere og absorbere mere læring, viden og udviser langt mere selvstændighed. De lærer hurtigere og er langt mere motiveret. 

Faktor 7: At de tør være mere offensive og byde mere ind. 

Føler talentet sig accepteret og ro, vil personen turde mere, være mere offensiv, byde mere ind og turde at sige sin mening. Med de evner og fagligheder de er ansat til og har med fra studiet. 

SPØRGSMÅL TIL DIG, DER ER LEDER FOR UNGE TALENTER

Kunne det tænkes at ros, struktureret og løbende feedback og opgaveevalueringer kan forbedre jobtilfredsheden, de unges trivsel og særligt deres performance?

Vores analyser og årelange arbejde med de bedste talenter tegner et entydigt svar: 

Rungede JA 

Og vi kan kun opfordre til at sætte feedback og evaluering i system og vi hjælper gerne processen i gang. For vi ved hvad de unge talenter præcist ønsker, du skal have fokus på som leder i en travl hverdag.  

Ønsker du en uforpligtende dialog om, hvad vi også kan gøre sammen med jeres virksomhed, så læs mere om os her.

Fik du læst De 4 oversete udviklingspotentialer ved personprofiltests, 2 konkrete øvelser til ledere om psykologisk tryghed eller 6 tunge tendenser, der afgør om dine talenter fastholdes.

Tag kontakt

Vi vender hurtigt og skarpt tilbage til dig.